Hallássérültek XVI. Nyílt Országos Egyéni Villám Sakkbajnokság

Beszámoló

A HALLÁSSÉRÜLTEK XVI. NYÍLT ORSZÁGOS EGYÉNI VILLÁM SAKKBAJNOKSÁGRÓL

2016. november 19-én a Budapesti Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskolában megtartották a Hallássérültek XVI. országos villámbajnokságot, melyen meglepően szép számmal, 20-an vettek részt.

A 9 fordulós svájci rendszerben a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) szabályzata alapján 5-5 perc alatt bonyolították le a versenyt.

A villámverseny Raibl Zoltán győzelmével fejeződött be. Meglepetésre a tatabányai Nagy László végzett a második helyen, a nagy tehetségű, fiatal debreceni lány, Kajtár Dóra harmadik lett. A nők közül Kajtár Dóra lett a legjobb, ő is különdíjat kapott. Legjobb ifjúság kupát Varga Máté kapta, a cibakházai Jakabfi József nyerte el a szenior kupát.

A versenyen megjelent a többszörös siketlimpia aranyérmes legenda, a 83 éves ifj Löwenstein Pál. A villámversenyen öröm volt látni a sok tehetséges fiatalt, közülük kiemelkedik a debreceni Kajtár Dóra,Varga Máté, Kivágó Tamás és többiek. Reméljük hamarosan újra a régi fényében fog ragyogni a magyar hallássérült sakkozás.

Az első 3 helyezettek kupákat, érmeket és okleveleket kaptak. A díjakat és okleveleket Nyírő Zsolt az MHSSZ ügyvezető elnöke és Konkoly Sándor a sakk szakágvezetője adta át.

Köszönet Nyírő Zsoltnak, Konkoly Sándornak és Fenyves Tamásnak a verseny sikeres lebonyolításért. Külön köszönet Babutsán Ritának is a tolmácsolásért. Az iskolának pedig az ingyenes terembérlésért is köszönjük.

2016.november 23.

Konkoly Sándor
MHSSZ sakk szakágvezető

Nyírő Zsolt
MHSSZ ügyvezető elnök

Tags: