XIX. Téli Siketlimpia: Tulcsik Melinda síelő eredményei

A XIX. Téli Siketlimpián az alpesi sí sportágban Tulcsik Melinda síelő képviselte Hazánkat, és mind az öt számban elindult.

2019. december 13.: Lesiklás

Büszkék vagyunk Tulcsik Melindára, mert a rendkívül nehéz körülmények ellenére megtartott lesikló versenyen jól teljesített.

A lesiklásban most a női mezőny legjobbjai mindannyian elindultak és bár Melinda a 10. helyen végzett a mindenkori versenytársakhoz viszonyított ideje alapján megállapítható, hogy sokat gyorsult.

A versenyt az orosz Elena Yakovishina nyerte, 2. a cseh Tereza Kmochova, 3. A horvát Rea Hraski lett.

2019. december 14.: Alpesi kombináció

Ma a síelőknél az AC, vagyis az alpesi kombináció versenyszám került megrendezésre, amely egy újabb lesikló számból és egy szlalom futamból áll. A futamok időeredményeinek összesítésével alakul ki a végeredmény.

Mára ismét tiszta idő lett, újra kemény, kifagyott pálya várta a versenyzőket. A látást most nem a sűrű hóesés, hanem a napos és árnyékos szakaszok váltakozása nehezítette.

Tulcsik Melinda a lesiklást a tegnapi idejét 1 másodperccel megjavítva teljesítette és nyolcadik helyen ért célba.

A slalomban két apróbb hibával ugyan, de összességében jó menettel hetedik helyen ért célba.

A két futam összesítése után a 7. helyen zárta a mai versenyt.

Ezzel a legnehezebb számokon Melinda sikeresen túl van. Külön dicséretes, hogy az előző, magnitogorszki siketlimpián elszenvedett balesete után legyőzve félelmeit, a leggyorsabb számban újra rajtba állt és biztonságosan, a tőle elvárható eredménnyel célba ért.

Super-G:

Tulcsik Melinda a mai Super-G versenyen újabb pontszerző helyen végzett. A rendkívül technikás és gyors pályán a további versenyzőkkel kiegészült mezőnyben a 8. helyezést érte el. A mai verseny dobogójának első két fokára újra a profik állhattak fel, az orosz Elena Yakovishina, 2. Tereza Kmochova, 3. helyezett pedig a tegnapi kiesést követően ismét Rea Hraski lett.

2019. december 17.: Óriás-műlesiklás

Santa Caterinaban az óriás-műlesiklás 2 futamát rendezték meg. Sajnos felmelegedett az idő és megpuhult a pálya. Mára újabb versenyzőkkel bővült a mezőny. Tulcsik Melinda a két futam alapján a 17 versenyző között a 9. helyezést érte el.

A verseny végén meglepetés érte sportolónkat és edzőjét, amikor odalépett hozzájuk egy magyar hallássérült szurkoló, Weitzel Károly, aki azóta figyelemmel kíséri Melinda sportpályafutását, mióta Eplényben egyik edzésük alkalmával megismerkedtek.Köszönjük, hogy szurkol nekünk és örülünk, hogy ő is átérezheti velünk a Téli Siketlimpia hangulatát.

A mai és egyben utolsó megbeszélés végén közös fotó készült a résztvevő sportolók edzőivel, csapatvezetőivel.

2019. december 18.: Slalom

A XIX.Téli Siketlimpia alpesi szakágban indulók részére az utolsó számmal befejeződött. Mára a hó minősége sajnos teljesen megváltozott, éjszaka sem fagyott ki, hanem olvadt kásás volt. Tulcsik Melinda első menete sajnos az izgalom és a mára kiújult hátfájdalom miatt eléggé visszafogott volt, így a nyolcadiknak ért a célba. A második menet lényegesen jobb volt, de a helyezésen sajnos ezzel frissebb, gyorsabb menettel már nem lehetett változtatni.

Összességében Melinda eredményesen szerepelt a Siketlimpián. Mind az öt versenyszámot teljesítette és eredménye mindig az első 10-ben volt.

Tulcsik Melinda eredményei:

  • Lesiklás: 10.
  • Alpesi Kombináció: 7.
  • Super G: 8.
  • Óriás-műlesiklás: 9.
  • Szlalom: 8.

Gratulálunk!

Tulcsik Melinda és Dr. Egri Katalin edző
Rajtnál
Verseny közben
Tags: