Gyászhír – Elhunyt Vasák Iván

Elhunyt Vasák Iván (1945-2020), a magyar siketsport egyik legnagyobb alakja, a sportszövetségünk korábbi elnökhelyettese, elnöke.

Sportolóként 2 aranyat, 3 ezüstöt, 1 bronzot szerzett a Siketlimpiákon úszóként és vízilabdázóként. Edzőként Siketlimpiákon 1 arany, 2 ezüst és 3 bronz volt a termése.

Évtizedeken át volt a CISS és EDSO techniki igazgatója (vízilabda). Siketként elsőként szerzett diplomát, a Testnevelési Főiskolán.

16 évig a SINOSZ főtitkáraként tevékenykedett. Kutatott, oktatott, kiadványokat szerkesztett, írt.

Munkássága, pályafutása eredményekben gazdag. Távozása nagy veszteség a magyar és nemzetközi siket közösségnek.

Az MHSSZ és a SINOSZ közösen saját halottjaként tekinti.

Béke Veled, Vasák Iván.

Elhunyt Vasák Iván (1945-2020), a magyar siketsport egyik legnagyobb alakja, a sportszövetségünk korábbi elnökhelyettese, elnöke. Sportolóként 2 aranyat, 3 ezüstöt, 1 bronzot szerzett a Siketlimpiákon úszóként és vízilabdázóként. Edzőként Siketlimpiákon 1 arany, 2 ezüst és 3 bronz volt a termése. Évtizedeken át volt a CISS és EDSO techniki igazgatója (vízilabda). Siketként elsőként szerzett diplomát, a Testnevelési Főiskolán. 16 évig a SINOSZ főtitkáraként tevékenykedett. Kutatott, oktatott, kiadványokat szerkesztett, írt. Munkássága, pályafutása eredményekben gazdag. Távozása nagy veszteség a magyar és nemzetközi siket közösségnek.Az MHSSZ és a SINOSZ közösen saját halottjaként tekinti. Temetéséről később lesz információ.Béke Veled, Vasák Iván.

Közzétette: Hallássérültek Sportszövetsége – 2020. február 13., csütörtök