Siketlimpiai eskütétel

Szekeres Pál az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság Igazgatója, Deutsch Tamás a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke közreműködésével került sor a magyar hallássérültek Téli Siketlimpiára utazó válogatottjának eskütételére, ahol köszöntések mellett Orbán Viktor miniszterelnök úr „útravalóját” dr. Tapolczai Gergely, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke jelnyelven tolmácsolta.

Az eskütétel szövegét Bajuszné Pintér Katalin és Kacsinkó Adrián Gábor mondta el. Ezután Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének ügyvezető elnöke szólt néhány biztató szót a jelenlévő sportolókhoz és vendégekhez. Többek közt elmondta, hogy történelmi pillanat előtt áll a magyar siketsport, ugyanis a 18. alkalommal megrendezésre kerülő téli siketlimpia az első, amelyen Magyarország is képviselteti magát.

Urr Anita, az MHSSZ főtitkára moderálta a rendezvényt, az ő zárszavával ért véget a siketlimpiai eskütétel, melyet szerény állófogadás követett.

DT

FL

TG

esku_elojeleles

esku

utazo csapat

A 18. Siketlimpiával kapcsolatos sajtóanyag letölthető: itt

Ezzel kapcsolatos hírek linkjei:

http://www.zetapress.hu/sport/57989

http://sportmenu.net/fogadalmat-tettek-a-teli-siketlimpiara-utazo-magyar-versenyzok/

http://c36.hu/2015/03/fogadalmat-tettek-a-teli-siketlimpiara-utazo-magyar-versenyzok/

http://webradio.hu/hirek/sport/fogadalmat_tettek_a_teli_siketlimpiara_utazo_magyar_versenyzok

http://sportgeza.hu/parasport/2015/03/13/fogadalmat_tettek_a_teli_siketlimpiara_utazo_magyar_versenyzok/

http://www.mob.hu/eskut-tett-a-18-teli-siketlimpiara-keszulo-magyar-csapat