MHSSZ ülés január 10-én

Az MHSSZ 2015. január 10-én tartotta legutóbbi elnökségi ülését. Az elnökség döntött a 2015-ben várható költségvetés irányszámairól, melyben működésre 4 millió Ft-ot, nemzetközi versenyekre 5,5 millió Ft-ot, hazai versenyekre és felkészülésre 1,5 millió Ft-ot különített el.

Ebben az évben a Téli Siketlimpia mellett, melyen a MOB és az EMMI közvetlen támogatásával tudnak részt venni válogatottjaink, számos Világ- és Európa-bajnokság megrendezésre kerül sor, főként Európában, de rendeznek világbajnokságokat az Amerikai Egyesült Államokban és Thaiföldön is. Sajnos az MHSSZ szűkös anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy minden nemzetközi versenyre történő kiutazást támogasson, ezért az elnökség úgy döntött, hogy az Európában megrendezésre kerülő versenyeken való részvételt támogatja, egy-egy (atlétikai esetében 3) versenyző, illetve a csapatok esetében részbeni költségvállalásával.

Soron következő nemzetközi események:

Téli Siketlimpia 2015. március 29-április 5., Khanty-Mansiysk, Oroszország – Tulcsik Melinda síző és a női és férfi curling csapatok indulásával.

Siketek Maraton Európa-bajnoksága, 2015. május 10. Lublin, Lengyelország – 1 támogatott versenyző részvételével.

Siketek Labdarúgó Európa-bajnoksága 2015. június 14-27., Hannover, Németország – a férfi válogatott részvételével.

Siketek Röplabda Európa-bajnoksága 2015. július 1-11., Párizs, Franciaország – a női csapat részvételével

Siketek Tenisz Világbajnoksága, 2015. július 20-26. Nottingham, Nagy Britannia – 1 támogatott versenyző részvételével.

Siketek Atlétikai Európa-bajnoksága, 2015. július 20-25., Bydgoszcz, Lengyelország – 3 támogatott versenyző részvételével.

Siketek Sportlövő Európa-bajnoksága, 2015. augusztus 2-9., Pilsen, Csehország –1 támogatott versenyző részvételével.

Siketek Asztalitenisz Európa-bajnoksága, 2015. szeptember 6-12., Baden, Ausztria – 1 támogatott versenyző részvételével.

Siketek Küzdősport Európa-bajnoksága 2015. október 26-31., Jereván, Örményország – egy judo versenyző támogatásával (Új helyszín és időpont).

A Siketek Tájfutó Világbajnokságán, Siketek Úszó Világbajnokságán, valamint a Siketek Futsal Világkupáján való indulást az MHSSZ szűkös anyagi forrása miatt nem tudja támogatni.

A MHSSZ viszont megad minden adminisztrációs segítséget azoknak, akik saját költségükön, szponzorációs vagy egyéb segítséggel, vállalni tudják a versenyeken való részvételt. Részletes információ az MHSSZ Irodájától kérhető.