MHSSZ közlemény

A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége sajnálattal értesült arról a közösségi médiában terjedő jó szándékú, de pár félreérthető állítást tartalmazó bejegyzésről.

Ezzel kapcsolatban a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége (MHSSZ) leszögezi: az elmúlt években a Magyar Labdarúgó Szövetség évente rendszeresen támogatta az MHSSZ égisze alatt sportoló hallássérült labdarúgó válogatottakat, elsősorban térítésmentesen biztosított felszerelésekkel, térítésmentes vagy kedvezményes edzőpályákkal, nemzetközi mérkőzésekre alkalmas labdarúgópályák biztosításával. Továbbá az MLSZ támogatta a Grassroots-programon keresztül a hallássérült labdarúgók hazai eseményeit, utánpótlás-rendezvényeit.

Az MLSZ-nek van egy belső szabályzata, amely szerint csak a közvetlenül a labdarúgó-szövetség égisze alatt működő nemzeti válogatottak kaphatják meg a hivatalos, címerrel és Magyarország felirattal is ellátott mezt. Ezt a szabályzatot tiszteletben tartjuk, bár nem értünk egyet vele, mert szerintünk a fogyatékossággal élő sportolóknak is ugyanúgy joguk van címerrel ellátott mezben képviselniük hazájukat, Magyarországot az EB, a VB, vagy adott esetben Siketlimpiai selejtezőkön.

Köszönjük az MLSZ eddigi támogatását, segítségét, és bízunk a további sikeres együttműködésben.