Kedves Sportolók, Sportbarátok, Edzők, Szakemberek, Sorstársak!

Négy évvel ezelőtt fogadta el a Parlament Országgyűlési Határozatban, hogy minden év június 2-a a Magyar Siketsport Napja. Így most negyedik alkalommal ünnepeljük a Magyar Siketsport Napját, és még mindig a koronavírus, a pandémia árnyékában…

Ezen a napon, 1912-ben – jövőre lesz 110 éve – alakult meg a Siketek Sport Klubja, ennek állít méltó emléket az országgyűlési határozat.

A nemzetközi sportélet felfutásával 1924-ben már sor került az első Siketlimpiára is, Párizsban, 1949-ben pedig az első Téli Siketlimpiára, Seefeldben. A sportolóink azóta összesen 52 aranyat, 46 ezüstöt és 37 bronzot szereztek, jellemzően asztaliteniszben, úszásban, vízilabdában, de van érem atlétika, cselgáncs, tájfutás, tenisz, sportlövészet, labdarúgás révén is.

Tavaly a koronavírus sok mindent megváltoztatott, felülírt, szinte az összes nemzetközi verseny elmaradt, meg kellett küzdenünk a második, majd a harmadik hullámmal is. Idén az első félévben sem nagyon tartottak, szerveztek nemzetközi versenyeket, de júniustól kezdve már kezdenek felgyorsulni az események, több EB-n és VB-n is részt fogunk venni, 2022. májusáig. Abban csak bízni tudunk, hogy tényleg megtartják és lebonyolítják a XXIV. Nyári Siketlimpiát, Brazíliában, amit 2021. decemberéről 2022. májusára halasztottak.

A sportolóink, edzőink folytatják a munkát, a felkészülést, ahogy eddig is tették. Ehhez kívánunk nekik és az őket segítő szakembereknek kitartást, erőt, egészséget!

Hajrá magyarok! Hajra magyar siketsport!

És nem utolsósorban fogadják szeretettel a következő videós összeállításunkat, összefoglalót a sportolóink gondolatait a szeretett sportágukról illetve a motivációikról.

Ne felejtsük el, hogy a magyar siketsport volt, van és lesz is!