Hallássérültek Tenisz VB

Antalya, Törökország 
2019. október 12-19. 

2019. október 20. 
Máthé Gábor az elismerésre méltó 4. helyen végzett a VB-n! 

Máthé Gábor – Urs Breitenberger 0:2 (4:6, 2:6) 

Horváth István szakágvezető beszámolója:
„A német éljátékos egy nagyon szoros első szett után sima második szettben 2:0-ra megnyerte a mérkőzést, Máthé Gábor így a 4. helyen végzett. Nagyon szép eredmény, melyhez gratulálunk!
Előzmények: nem indult jól már a mérkőzés előtti felvezetés sem, mivel a 2013-as szófiai Siketlimpiai bajnokunknak erős megfázásos tünetek jelentkeztek már az indiai Prithvi Sekhar elleni mérkőzés előtt is. E tünetek semmit sem javultak az elmúlt két napban, fájt a torka Gábornak, az orra be volt dugulva, mely mérkőzés közben is hátráltatta játékát.
Ennek ellenére jól indult a meccs, Gábor hozta saját adogatását, de a német nagy nehezen szintén hozta gémet (1:1). A következő adogatását Gábor elveszítette (1:2), ezt követően mindkét játékos hozta saját adogatását, Gábornak viszont nem sikerült vissza brékelni, így Urs Breitenberger megnyerte az első szettet. (0:1) A második játékban Gábor ereje alábbhagyott, brékelt a német, majd hozta saját adogatását is (0:2). Gábor próbált lépést tartani a német Urs Breitenbergerrel, behúzta a gémet (1:2). Ezt követően 4 gémet csinált zsinórban a német éljátékos (1:5). Gábor még nyert egy gémet, játékban maradt, volt még a következő gémben is nagy sansza, hiszen semmi-negyven volt az állás, három bréklabdához jutott, de a német összekapta magát, két ásszal visszajött a gémbe, majd be is húzta a játékot, mellyel megnyerte a mérkőzést is!

A 2019. október 12-19. között megrendezésre került 2. World Deaf Tennis Championships Men Singles kategóriájára Ausztrália kivételével az összes földrészről 18 ország nevezett be, részt vettek a legjobb siket teniszezők, akik az eddigi legmagasabb színvonalú játékot mutatták be. Ezen a magas színvonalú világbajnokságon Máthé Gábor méltóan képviselte az országot, büszkék lehetünk elért eredményére!

A világbajnokságot az indiai Prithvi Sekhar nyerte aki a döntőben 2:0-ra (6:4, 6:3) megverte a samsuni siketlimpiai győztest, a cseh Jaroslav Smedeket! Gratulálunk neki is!

2020-ban Európa-bajnokság lesz a németországi Hamburgban, melynek időpontja július 20-tól augusztus 1-ig.”

Gratulálunk Gábor, büszkék vagyunk Rád! 👏🎾

 

2019. október 17.
Vereség az elődöntőben, Máthé Gábor a bronzért játszik!

Máthé Gábor – Prithvi Sekhar 0:2 (3:6, 2:6)

Horváth István szakágvezető beszámolója:
„Sajnos nem sikerült a döntőbe kerülés a szófiai Siketlimpia aranyérmesének, Máthé Gábornak a mai napon megrendezésre került férfi egyes elődöntőjéből. Előzmények: Az indiaival már tavaly, a csapat világbajnokságon is találkozott Gábor. Akkor vitatható bírói döntések is befolyásolták abban, hogy győztesen kerüljön ki a párharcból Sekhar.
A mai nap is nehéznek ígérkezett, mivel Prithvi Sekhar már az elődöntőig is olyan kiemelt siket teniszezőket búcsúztatott, mint az osztrák Marino Kegl (4. kiemelt), a többszörös siketlimpiai bajnok francia Mikael Laurent, vagy a szlovén (6. kiemelt) Mario Kargot! Az indiai nagyon jó formában játszott, már a mérkőzés elején hozta saját adogatását, brékelt, majd ismét behúzta saját adogatását. Gábor is nagyon jól játszott, de bármilyen megoldást választott, az indiainak minderre volt válasza!
Gábor következett adogatással, amit az 5. egyenlő után tudott csak megnyerni, és övé lett a gém. Magas színvonalú játék folyt, ami akár döntőnek is beillett volna. Ezt követően hozták saját adogatásaikat, de Gábornak nem sikerült fordítani, így a szett az indiaié lett. (0:1)
A 2. játék jól indult, Gábor hozta saját adogatását. (1:0 ide) Sajnos ezt követően az indiai Prithvi Sekhar percei következtek: 5 gémet nyert meg nagyon szoros csatában, és elhúzott 1:5-re. Jellemző, hogy egy gém több mint 15 percig tartott! Gábor még megpróbált visszakapaszkodni, hozta a következő gémet, de az indiai ezután saját adogatását megnyerte és behúzta a mérkőzést.
A nagyon magas színvonalú mérkőzésen Gábor mindent megpróbált, de ez a mai napon a kitűnő formában lévő indiai Prithvi Sekhar ellen kevésnek bizonyult.

Még szurkolhatunk Gábornak, mivel szombaton a 3. helyért megrendezésre kerülő mérkőzésen pályára lép a német Urs Breitenberger ellen, aki a másik elődöntőn kikapott a samsuni Siketlimpia győztesétől, a cseh Jaroslav Smedektől.”

 

2019. október 15. 
Máthé Gábor a legjobb 4 között!🎾👍🤙

Horváth István szakágvezető beszámolója a mai napról: 
„A mai napon a VB negyeddöntőjére került sor: Máthé Gábor siketlimpiai bajnokunk a német éljátékos, a 7. helyen kiemelt Sebastian Schäffer ellen lépett pályára. Reggel egy átmozgató edzést tartottunk osztrákokkal közösen. A meccs pillanatai: 35 fokos melegben Gábor kezdte az adogatást, fej-fej mellett születtek a szebbnél szebb pontok, de egyenlő után két hálóról lecsorgó labda a német gémet jelentette. (0:1) Gábor gyorsan vissza brékelt (1:1). Ezt követően a német Sebastian Schäffer percei következtek: gyorsan brékelt, majd behúzta saját adogatását is. Mielőtt pánikba estünk volna, Gábor fantasztikus 5 gémet produkált és 6:3-ra övé lett az első szett (1:0 ide) ! A második játékban Gábor még nagyobb sebességre kapcsolt, s gyorsan 5:1 re elhúzott. Ellenállhatatlanul játszott: csodálatos szervái, fonák egyenesek, röptéi ellen nem volt ellenszere a németnek! Ekkor már elkönyveltük a győzelmet, de a német játékos másképpen gondolta. Minden erejét összeszedte, és felzárkózott 5:4 re. Ő következett adogatással, közel volt az egyenlítéshez, de Gábor a 3. bréklabdát már behúzta, s ezzel a mérkőzést is megnyerte. Siketlimpiai bajnokunk a világ 4 legjobbja közé kvalifikálta magát!”

 

2019. október 14.
Máthé Gábor a legjobb 8 között!

Horváth István szakágvezető beszámolója: 
„Szombaton a nagyon tehetséges 17 éves orosz Vlasislav Abramov két sima játszmában győzte le a törökök kiválóságát, Eme Onar Uguzlart 6:1, 6:1 arányban. A feltörekvő ifjúság erejét mutatja, hogy a többszörös francia olimpiai bajnok Mikael Laurent nagy csatában alulmaradt az első világversenyén részt vevő japán Naoto Oyamatsu ellen, és nem jutott a legjobb 16 közé. A szombati kemény edzésünk után megbeszéltük az orosz elleni taktikát, elemeztük játékát. Nagyon jó képességű, alapütéseket kiválóan ütő játékos várt ránk. Vasárnap némi csúszással, fél 11-kor lépett pályára Gábor a fentebb említett kiválóság, Vlasislav Abramov ellen. A mérkőzést 2:0-ra nyerte olimpiai bajnokunk, de nagyon szoros, kiélezett küzdelemben!

Máthé Gábor – Vlasislav Abramov 2:0 (7:5, 6:3)

A mérkőzés nem indult simán, mivel az orosz hozta saját adogatását, majd gyorsan le is brékelte Gábort. (0:2) Magára talált olimpiai bajnokunk,ő is brékelt, majd magabiztosan hozta saját adogatását. (2:2) Ezt követően felváltva nyerték a gémeket (5:5), majd Gábor megnyerte saját, majd Abramov gémjét és behúzta az első játékot. A második szett is 3:3-ig ugyan úgy folytatódott, de ezután Gábor legjobb tudását megcsillogtatva lesöpörte a pályáról az oroszt: tenyeresei nagyon pontosak, szervái bombaerősek és fonák keresztjei védhetetlenek voltak! Másfél órás küzdelemben megszerezte a győzelmet és bejutott a legjobb 8 közé. Gábor következő ellenfele a 7. kiemelt német Sebastian Shaffer lesz a keddi napon.”

Tags: