Beszámoló a Hallássérültek XXVIII. Országos Rapid Sakkbajnokságról

2015. június 6-án a SINOSZ Tanácstermében az MHSSZ közreműködésével megrendezték a Hallássérültek XXVIII. Országos Rapid Sakkbajnokságot, amelyen 24 résztvevő vett részt. A férfi csoportban 14-en, a női és ifjúság csoportban 10-en neveztek be, ami új rekord. A férfi csoportban 7 fordulós svájci rendszerben a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) szabályzata alapján 15-15 perc alatt bonyolították le a versenyt.

A versenyen Raibl Zoltán (SSC) sokáig vezetett, de az utolsó fordulóban csak döntetlent ért el Wirth Ádám (Pestszenlőrinc) ellen, így Máté Balázs (Hajdúszoboszló) beérte. Mindketten 6-6 pontot értek el, közöttük holtverseny alakult ki, és a svájci rendszer Buczholz értékszámítás Máté Balázsnak kedvezett (28,5 Bucholcz érték) így ő végzett az első helyen, Raibl Zoltán (27,5 Bucholcz érték) második lett. A harmadik helyen Kovács Pál (SSC) végzett.

A női és ifjúság csoportban pedig körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a versenyt, a 14 éves Cseke Viktória (SSC) 100 %-os teljesítménnyel, veretlenül megnyerte az országos bajnok címét. A második helyen Jakabfiné Szőke Mária (Salgótarján) végzett, Sinkó Dorottya (Budapest) harmadik lett.

Az első 3. helyezettek szép kupát és oklevelet kaptak.

Nyírő Zsolt az MHSSZ ügyvezető elnöke, Vida Gábor az ICCD tiszteletbeli elnöke, Mészáros András a magyar sakk válogatott szövetségi kapitánya, Fenyves Tamás SSC elnöke és Lukácsovics László volt ICCD elnökségi tagja adták át a kupákat a helyezetteknek.

A verseny az apró hibáktól eltekintve sikeresen lett megrendezve. Köszönet érte Konkoly Sándor MHSSZ sakk szakág vezetőjének és Fenyves Tamás SSC elnökének.

Budapest,2015. Június. 11.

Konkoly Sándor
az MHSSZ sakk szakág vezetője

Képek:

sakk

Eredmények:

Női és ifjúság eredmény táblázat letöltése

Férfi csoport:

sakk3

Tags: