Tenisz OB szakmai beszámolója

A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége 2018. augusztus 11.-én Nagykanizsán rendezte meg a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége Országos Teniszbajnokságát.

A teniszbajnokságnak a Nagykanizsa, Király u.2. sz. alatt lévő Energia Szabadidősport klub tenisz centrum pálya adott otthont. Hosszas tárgyalás eredményeként elértem, hogy a létesítményt támogatás címén, díjmentesen bocsátották rendelkezésre a verseny lebonyolításához.

A legnagyobb nehézséget az időjárás okozta, mivel a verseny előtti napokban 35 C fok kánikula tört az országra, a verseny előtti éjszaka viszont egy nagy kiterjedésű zivatarlánc csapott le Nagykanizsára, mely a pályákat sem kímélte. Így a verseny napján reggel önkéntesekkel több órás megfeszített munkával sikerült a pályákat játékra alkalmassá tenni. A kánikula is megszűnt, jó időjárási körülmények várták az OB résztvevőket..

A versenykiírást minden érintett megkapta, az MHSSZ honlapján is olvasható volt, a szakágvezetőként folyamatosan kapcsolatot tartottam a versenyzőkkel és e-mailben, valamint más kommunikációs eszközökkel napi szinten informáltam a verseny részleteiről őket.

Az előzetes szervezés során Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlés Alpolgármestere személyesen vállalta a megnyitó lebonyolítását. A Zalai Hírlap előzetes beharangozójában fél oldal terjedelemben hívta fel a több mint 150 ezer előfizető figyelmét a rangos eseményre, valamint a megnyitón is jelen volt a Zalai Hírlap újságírója és fotósa. A versenyen sok külsős érdeklődő is megjelent.

A bajnokságra Budapestről, Debrecenből, Kőszegről és Nagykanizsáról érkeztek versenyzők.

A megnyitón Tóth Nándor Nagykanizsa Megyei Jogú Város Alpolgármestere mondott beszédet, jelen volt Németh Balázs a SINOSZ Zala megyei Tagszervezet Nagykanizsa Város helyi szervezet elnöke, aki a díjátadáskor vállalt szerepet. A sajtó képviselőit és meghívott vendégeinket, valamint a versenyzőket üdvözöltem.

Megnyító Tóth Nándor Nagykanizsa Megyei Jogú Város Alpolgármestere

A kommunikáció akadálymentesítéséről SINOSZ Jelnyelvi tolmácsszolgálat Zala megyei munkatársa Takács Róbertné Évi gondoskodott, aki az egész verseny alatt kitűnően látta el feladatát.

A férfiak versenyére 5 teniszező nevezett, (ezen kívül két fő sérülés miatt nem nevezett, de végig a verseny alatt jelen volt.). Az 5 fő teniszező körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását. Az MHSSZ válogatott játékosai Máthé Gábor és Varkoly Gábor is nevezett a versenyre. A csoportot erősorrend alapján állítottuk össze. Mindenki mindenkivel játszott 6 gémig. A játékokat mindig új labdákkal kezdtük.

Az MHSSZ férfi egyéni bajnokság végeredménye:

  1. helyezett: Máthé Gábor (Debreceni CIVIS SPORT TC)
  2. helyezett: Hofstadter Lajos (Kanizsa Sörgyár SE)
  3. helyezett: Varkoly Gábor (H.O.K.A TC)

A helyezettek díszes kupát és oklevelet vehettek át.

Németh Balázs a SINOSZ Zala Megyei Szervezete Nagykanizsa Helyi Szervezet elnök adta át az oklevelet és a serleget
Az eredmény utáni fotózás

Előzetes reményeinknek megfelelően egy jó hangulatú sportrendezvényt sikerült megtartanunk. remek versenyfeltételeket teremtve, ahol minden versenyző jól érezte magát.

A szervezés során több szponzort is sikerült bevonni, így a pályát üzemeltetőt, valamint a serlegeket adományozó Kanizsa Sörgyár SE-t.

A verseny népszerűségét nagyban emelte az, hogy Máthé Gábor siketlimpiai bajnok is indult, s a média is kiemelt figyelemmel kísérte jelenlétét. A versenyről már előzetes beharangozót készített a Zalai Hírlap és a helyi média, valamint a versenyről írásos cikk is megjelent. A verseny eredményeit, még aznap este a médiának- kérésüknek megfelelően- megküldtem.

A teniszversenyről készült fényképeket, jelenléti ívet, eredmény listát csatoltan mellékelem.

A tenisz OB eredménye alapján kijelöltem az MHSSZ tenisz válogatott keretét. Ők 2018. szeptember 21- 29-ig megrendezésre kerülő páros világbajnokságon képviselik hazánkat.

Nagykanizsa, 2018. augusztus 12.

Horváth István
tenisz szakágvezető

Tags: