Máthé Gábor indiai ellenfelét legyőzve bejutott a teniszfináléba

A tenisztornán az ötödik helyen kiemelt Máthé Gábor 7:5, 6:2-re megverte az indiai Prithvi Sekhart a brazíliai XXIV. siketlimpián, és pénteken az első helyen kiemelt, címvédő cseh Jaroslav Smedekkel mérkőzik meg az aranyért.

Máthé Gábor a negyedik kiemelt indiai Prithvi Sekhart verte meg az elődöntőben

A magyar csapat eddig két ezüst- és három bronzérmet szerzett a brazíliai Caxias do Sulban zajló XXIV. siketlimpián, ugyanakkor Máthé Gábor révén szerdán karnyújtásnyi távolságra került az első aranyhoz. A tenisztornán az ötödik helyen rangsorolt 36 éves sportoló a negyedik kiemelt indiai Prithvi Sekhart győzte le 7:5, 6:2-re az elődöntőben, így pénteken a fináléban lesz jelenése.

Nehéz feladat vár rá, ugyanis az aranyéremért a címvédő, 2017-ben Samsunban diadalmaskodó Jaroslav Smedekkel csap össze. A mindössze 19 éves, első kiemelt cseh teniszezővel tavaly nyáron és novemberben az Európa-bajnokságon, illetve egy prágai nemzetközi versenyen már összecsapott az ötödik siketlimpiáján szereplő Máthé, és mindkétszer három játszmában kapott ki tőle az első helyért. Nincs jobb alkalom tehát a revansra, mint a siketlimpia döntője…

Forrás: nemzetisport.hu

Gratulálunk!!!