Téli siketlimpiai csapat eskütétele

2019. december 12.-21. között kerül sor a XIX. Téli Siketlimpiára Olaszországban. (http://www.deaflympics.com/games/2019-w).

A magyar hallássérült csapat 2 sportágban képviselteti magát: alpesi sí és férfi/női curling.

December 9-én indul a magyar csapat, addig is előtte letették a siketlimpiai esküt. Az eskütétel helyszíne a világ legszebb Parlamentje volt. 🙂 A Gobelin-teremben beszédet mondott dr. Tapolczai Gergely MHSSZ elnök, dr. Szabó Tünde sportért felelős helyettes államtitkár, Szabó László MPB elnök, pohárköszöntőt mondott Urr Anita MPB főtitkár.

dr. Tapolczai Gergely MHSSZ elnök
dr. Szabó Tünde sportért felelős helyettes államtitkár
Urr Anita MPB főtitkár

Megtisztelte az eseményünket jelenlétével: Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke, dr. Bukta Zsuzsanna, a Magyar Curling Szövetség elnöke. Eljött a Nemzet Sportolója, Weltner Györgyné is. Eljött a magyar siketsport egyik nagy öregje, Pányi Béla is, akinek átadhattam az EDSO sporttörténelmi kiadványát, bemutatva az európai siketsport múltját és jelenét.

Pányi Béla

Az eskü szövegét Heidum Bernadett, (háromszoros olimpikon, olimpiai 4. helyezett, a rövidpályás gyorskorcsolya első magyar Európa-bajnoka (női 3000m váltóban)) mondta elő.

Ne feledjük, hogy a magyar egyetemes sport első Európa-bajnoka a hallássérült Földváry Tibor volt, aki az 1895. évi budapesti műkorcsolya EB-n szerzett aranyérmet. És az ő sikere inspirálta Hajós Alfrédot, hogy ő is bajnok legyen, így lett a magyar sport első olimpiai bajnoka Athénban 1896-ban.

Mindenkinek köszönjük a részvételt. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

https://mediaklikk.hu/video/hirado-2019-12-07-i-adas-18/ (15:30-tól)

dr. Tapolczai Gergely
MHSSZ elnök

Tags:,