Szófiai Futsal EB csoportbeosztásai

NŐK:

  • A csoport: Dánia, Anglia, Törökország, Magyarország
  • B csoport: Oroszország, Belgium, Irország
  • C csoport: Lengyelország, Norvégia, Svájc
  • D csoport: Németország, Svédország, Olaszország, Spanyolország
FÉRFIAK:
  • A csoport: Bulgária, Olaszország, Belgium, Franciaország
  • B csoport: Oroszország, Hollandia, Lengyelország, Horvátország
  • C csoport: Ukrajna, Dánia, Fehéroroszország, Moldova
  • D csoport: Törökország, Svájc, Izrael, Magyarország

Női csapatunk 4. kalapba kapott besorolást, a dánokkal, angolokkal és a törökökkel kerül egy csoportba. Dánok és angolok egy fokkal magasabb futsalkultúrát képviselnek, a törökök ellen viszont lehet keresnivalónk.

február ssc essen

Férfi csapatunk – annak ellenére, hogy a 13. a ranglistán, a selejtezőcsoportból való kiesése miatt, – a visszalépő írek helyére beugróként szintén a 4. kalapba sorolták be.

A válogatott először a C csoportba került, ahol a címvédő Ukrajna, Dánia és a selejtezőből ismert Fehéroroszország került. Mondhatni, ez tűnt a legnehezebb csoportnak, de kis idő múlva kiderült, hogy nem kell aggódni. A ‘D’ csoportban szintén két olyan csapat került össze Törökország és Moldova személyében, akik szintén egy selejtező csoportban voltak, és a kiírás szerinte az EB-n nem kerülhetnek egy négyesbe, így a mieinket megcserélték a moldovaiakkal. Így végül a törökökkel, a svájciakkal és Izraellel kell megküzdeni a továbbjutásért, ami talán könnyebbnek tűnik. A csoportok első két helyezettje jut tovább, ami egyben kvalifikációt is jelent a jövő évi világbajnokságra, amit Thaiföldön rendeznek.
Fiaink újra reménykedhetnek...
Fiaink újra reménykedhetnek…
Izraeliek a hazai selejtezőcsoportjuk második helyén végeztek, megelőzték a svédeket és a wales-ieket, de ott a horvátok végeztek az élen. Svájciak szintén a hazai rendezésű csoportjukból jutottak tovább a belgákkal egyetemben, onnan a finnek és azeriek estek ki. A törökök viszont kimagaslottak a csoportjukból, szerbeket 15-0-ra lépték le, a csoportmásodik moldovaiakat 4-0-ra verték. Izgalmas kis EB elé nézünk, annyi bizonyos.

Egy cikk megjelent a futsal-hungary.hu weblapon.

Akik meg szeretnék nézni, memorizálni a 2014. februári nagykátai selejtezőtorna eseményét, az látogassa el a Facebbookon: https://www.facebook.com/deafeurofutsal.qualification?fref=ts

Tags: