Siketek Labdarúgó EB eredményei

2015. június 25.: Magyarország-Dánia 0-0 (11-esekkel 4-5)

Utolsó mérkőzésünket játszottuk az Európa-bajnokságon, mégpedig a ranglistán szintén előttünk lévő dánok ellen.

Rossz első félidőt követően a második félidei játékunk alapján azonban gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzést. A dánok azonban önfeláldozóan védekeztek, utolsó kapura tartó lövéseinket vagy blokkolták, vagy lövésekbe belevetődtek.

0-0 után következtek a 11-esek, amelyet végül az északiak nyertek meg, miután mindent büntetőt értékesítettek, illetve a mieinkből az utolsó rúgást kihagyták.

Összességében emelt fővel hagyhattuk el a játékteret.

Ezzel a 14. helyen végeztünk az Európa-bajnokságon.

A hivatalos fotók önmagáért beszélnek…
http://www.eurodeaf2015.eu/gall…/20150625_hun-den/index.html


2015. június 23.: Görögország-Magyarország 0-2 (0-1)

Nehéz mérkőzésen kiszenvedett első győzelem! Ez a szív és akarat diadala volt!

Magyarország: Bérdi – Huszár, Jakab, Boros – Kiss F., Araczki – Németh, Nemes A., Lábas – Nemes N. (Pfeifer 70′), Nemes Sz. (Fajger (87′).

Gólszerzők: Nemes N. 14′, Fajger 90′
Sárga lap: Kiss F. 83′

Csütörtökön a dánokkal játszunk a 13. helyért. Ezzel véget is fog érni az EB szereplésünk.

Magyar kezdő tizenegyes
Magyar kezdő tizenegyes

2015. június 22.: Franciaország-Magyarország 2-2 (0-0) tizenegyesekkel 4-3

Magyarország: Bérdi – Huszár, Jakab, Boros – Kiss F., Molnár Z. – Lábas, Nemes A., Pfeifer (Dalanics 87. p.) – Nemes Sz., Nemes N. (Fajger 64. p.)

Gólszerzők: Oz 60′, Saoudi 88′ ill. Lábas 55′, 72′
Sárga lap: Huszár 57′, Jakab 84′

Pfeifer 86. percben lerúgták, sérülten jött le pályáról. A meccs rendes játékidőben 4 perc hosszabbítással ért véget. Rögtön következtek a tizenegyesrúgások. Elsőre Lábas kihagyta, másodikat Huszár belőtte, majd harmadikat Jakab kihagyta. Mindkét Nemes fivér belőtte, mivel franciáktól egyet kihagytak, egyet Bérdi megfogott. Így az első 5-5 rúgás után 3-3 volt az állás. Jött Fajger, kihagyta, szerencsénkre a franciákét Bérdi megfogta. Majd Molnár Zoli mellélőtte, a franciák azonban már nem hibáztak. Ők az olaszokkal küzdhetnek tovább 9-12. helyért.

A mutatott játékért és az elszántságért azonban dicséret illeti a fiúkat!

Magyarok és franciák
Magyarok és franciák

2015. június 20.: Írország – Magyarország 4-0 (0-0)

A kezdőcsapat: Bérdi – Gál, Araczki, Jakab, Huszár – Németh Zs., Molnár Z., Lábas, Pfeifer – Nemes Szli, Fajger.

Első félidőben a magyarok jól és szervezetten játszottak, két nagy helyzetük is kimaradt. Az írek sokáig nem találták mieink ellenszerét, jókor jött számukra a szünet. Szünet után Kiss Feri állt be Molnár Zoli helyére, viszont már az elején újabb figyelmetlenség miatt szinte a semmiből kaptuk a gólt. Mire rendeztük soraink, már megkaptunk a második gólt is. De már akkor is látni lehetett, hogy az írek a jobboldalunkat erőltetik, oda helyezték támadásai súlypontját. Taktikai csere következett, 60. percben Gál Gyula helyett Kaufer Balázs állt be támadónak, Nemes Szili húzódott vissza jobbszélre, Németh Zsoci jobbhátvédre lépett vissza. Továbbra sem változott a játék képe, írek egyre jobban érezték a játékot, Németh Zsocit 2 sárga lappal túl szigorúan állított ki a dán bíró. Kaptunk újabb 2 gólt, 75. percben Avramia beállt a sokat futó Fajger helyére, majd a végén Araczki utolsó emberként szabálytalankodott, villant a piros lap is. Mindezek már nem változtattak a játék menetén, megint szimpatikus vesztesként hagytuk el a pályát.

Fájó az újabb vereség, fel kellett ismernünk hogy a világ szép lassan elhaladt mellettünk is…

Következő: hétfő délelőtt 10 órától játszunk az eddig megszokottól eltérő pályán a 9-12. közé jutásért.

Magyar és ír csapat
Magyar és ír csapat

2015. június 18.: Lengyelország – Magyarország 3-1 (1-1)

Kezdő csapat: Bérdi – Dalanics, Araczky, Jakab, Huszár – Lábas, Nemes Norbert, Nemes Attila, Pfeifer – Fajger, Nemes Szilveszter

Gólszerző: Nemes Szilveszter

Nem sikerült a lengyelek elleni győzelem. Az első félidőben jobb teljesítményünk volt az ellenfélnél. A gólunk után további helyzeteket tudtunk kialakítani, de nem sikerült gólra váltani őket. Az első félidő végén kiegyenlített a lengyel csapat, majd ezen felbuzdulva jöttek vissza a szünetről. A második félidőben a lengyelek átvették tőlünk a meccs irányítását, jobban játszottak. A mieink nagyon igyekeztek, továbbra is dolgoztunk ki helyzeteket. Sajnos a 67. percben Nemes Norbertet 2 sárgával kiállították szabálytalanság, majd reklamáció miatt. Lábas a 75. percben távolról lőtt, a kapusnak esélye nem, de szerencséje az volt, hiszen a labda a felső lécen csattant. A 85. percben Jakab Gyula szabályosnak tűnő gólját les címén nem adták meg.

Köszönjük a szurkolást és a nyomonkövetést mindenkinek!

10629810_822393724524292_6132836784806624757_n
A meccs zászlója

2015. június 16.: Ukrajna – Magyarország 9-0 (5-0)

Játszottak: Bérdi – Gál (Kaufer 58′), Huszár, Araczki, Jakab – Nemes N. (Molnár Z. 74′), – Németh, Nemes A., Lábas (Kiss F. 30′), Pfeifer – Fajger.

Sajnos súlyos vereséggel kezdődött számunkra a torna. Ukrajna más kategóriát képvisel, a látottak alapján nemcsak a csoportunkat, hanem az EB-t is megnyerik. Komoly szakmai stábbal érkeztek, 3 edzőjük, 4 masszőrjük, 2 orvosuk van, sőt van saját cipőtisztító felelősük is. A játékosok is fizetést kapnak, mindennap együtt edz a társaság, kifejezetten erre az EB-re 3 hónapja gyakoroltak együtt folyamatosan. Fiatalok, gyorsak, erősek és sajnos, nagyon eredményesen játszanak.

Nekünk a lengyelek és az írek ellen kell kiharcolnunk a továbbjutást, az ír-lengyel meccsen (6-0) látottak alapján ők is velünk egy szinten vannak.

Kezdés előtt: Magyar és ukrán csapat

2015. június 15. Vasárnap kora délután rendben megérkeztek Hannoverbe utazástól elgyötörten, de várakozással telve. A szálláshelyük, az ifjúsági hotel mind megközelíthetőségben, mind felszereltségben megfelelt. Este kimentek megnézni a német-svéd nyitómérkőzést, amelyet a házigazdák nyertek meg 2-0-ra. Hétfő délelőtti program az első megbeszélés volt, amelyet egy átmozgató edzés következett.

A hírek forrása: Magyar Hallássérültek Labdarúgó Válogatottjának FB oldala


A magyar csapat D csoportbeli programja és eredményei:

Június 16. 19:00 óra
HUN
0:9 (0:5)
UKR
Június 18. 19:00 óra
POL
3:1 (1:1)
HUN
Június 20. 19:00 óra
IRL
4:0 (0:0)
HUN

A bővebb információért az EB hivatalos honlapján tájékozódhat: http://www.eurodeaf2015.eu/

Csapatfotó
Csapatfotó