Pintér / Kárpáti siker a Curling Kvalifikációs Versenyen

A Pintér Zsuzsa – Kárpáti Álmos (edző: Sárdi Péter) duó nyerte a Curling Siket Vegyes-páros Kvalifikációt, miután a döntőben 10-4-re győzték le az Ádám Alexandra – Varkoly Zoltán párost.

Kárpáti Árpád Álmos, Pintér Zsuzsa, Ádám Alexandra, Varkoly Zoltán

Pintér Zsuzsa így nyilatkozott a győzelem után: Kárpáti Álmossal először versenyeztünk együtt; előtte csak kétszer játszottunk edzőmeccset, ennyi volt a gyakorlásunk, de így is nagyon jól tudtunk együtt dolgozni a versenyen. A meccsek jók voltak, az ellenfelek igen erősek; Izgultam az elődöntőben és a döntőben is, de végül megnyertük a tornát és emiatt nagyon boldogok vagyunk. Továbbra is csináljuk a felkészülést, több edzést és edzőmeccset tervezünk, hogy minél jobb legyen az együttműködés Álmossal. Nemcsak a vegyes-páros, hanem a csapat szakág is fontos a felkészülésben. Bízunk a jó eredményekben.

A győztes csapat az alapszakaszban egy vereséget szenvedett el, az Ádám – Varkoly párostól, szoros csatában 8-7 arányban maradtak alul. Az elődöntőben az Ádám – Varkoly páros a Kiss Gyuláné – Kéri Dávid párost múlta felül 9-5 arányban, míg a másik elődöntőben a végső győztes csapat a Flank-Tanító Dorottya – Flank Gyula duót győzte le 7-1 arányban.

A győztes páros ezzel elnyerte az indulási jogot a 2024. márciusában, Erzurumban megrendezésre kerülő Siketlimpián, ahol 10 páros indulhat. A mérkőzések 2024. március 1-5 között kerülnek megrendezésre.

Sok sikert kívánunk!

Tags: