Magyar bronzérem az ICCD online Li-Chess Blitz Sakk Világbajnokságon!

Máté Balázs ugyan a döntőbe nem került be, de 3. helyen végzett, egyúttal bekerült az ICCD válogatott csapatába, amely a FIDE online sakkolimpian vesz részt.

Gratulálunk Balázs, büszkék vagyunk Rád, sok sikert a FIDE sakkolimpian is!

Máté Balázs

Máté Balázs lejátszotta a Simoes elleni visszavágót, újabb győzelmével besakkozta magát a legjobb 4 versenyző közé.

Balázs beszámolója: „A négy közé jutásért folyt a küzdelem a portugál Simoes ellen. Az első partit megnyertem, a visszavágóra pénteken került sor. Ezen a meccsen a világossal voltam, az elenfél szicíliait játszott, viszont a d5 mezőn zárva volt, így nem nagyon tudott semerre mozogni. Ezt kihasználva, szépen, gyorsan nyertem. A 2-0 győzelmemmel a legjobb 4 közé kerültem!”


Cseke Viktória lejátszotta az ukrán Gonchar elleni visszavágót. A tét szintén a legjobb 4 közé kerülés volt! Viki az első mérkőzésen győzött, a második meccsre viszont alaposan felkészült az ukrán ellenfele, olyan játékkal, amire Viki egyáltalán nem számított. Sajnos a mindent eldöntő 3. szettet is le kellett játszaniuk, ahol Gonchar szintén nyert, így Ő került be az elődöntőbe.

Cseke Viktória

Viki beszámolója: „ Az ukrán sakkozó ellen az első mérkőzést megnyertem. Aznap a sötéttel voltam, és a játék is jól ment. A visszavágón éreztem, hogy az ellenfelem alaposan felkészült Rám, meglepett a játékával, és sikerült győzelmet aratnia felettem. A vesztes szett után – ekkor 1:1 volt az állás – 10 perc pihenőt kaptunk, majd 3+2 perces partik következtek. Az elsőben döntetlent játszottunk, a másodikban viszont vesztettem, így az ukrán lány jutott tovább.”

Szép volt, Viki!


A legjobb 4 közé jutásért játszotta le az első mérkőzést Cseke Viktória és Máté Balázs is.

Balázs a portugál Simoes ellen játszott: „Az első partin a sötéttel voltam, a futóját sikerült beszorítania, így be tudtam törni az állásába és nyertem.”

Cseke Viktória az ukrán Gonchar ellen győzedelmeskedett: ”Az ukrán lány elleni első mérkőzésen nagyon izgultam, mert a papírforma szerint erősebb nálam. Egy bíró végig figyelt minket, ami kissé szokatlan volt. Az ellenfelem sokat gondolkodott, velem ellentétben. Az edzőm utasításait betartottam, így sikerült jól kijönnöm, leszorítottam és jobb végjátékkal nyertem.”

Tags: