Lezajlott a Tenisz OB

Lezajlott a Magyar Hallássérültek Sportszövetség által rendezett felnőtt férfi tenisz bajnokság a mai napon!

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a tenisz szerelmeseit, mivel az éjszakai eső teljesen feláztatta az Ady úti Röpte teniszpálya talaját. Ezért a rendezők úgy döntöttek, hogy fedett pályára viszik a versenyt. A versenyre végül is az Újudvari Teniszcentrumban került sor.

A meghívásos teniszversenyen a Magyar Hallássérültek Sportszövetség tenisz szakág valamennyi éljátékosa megérkezett Nagykanizsára, s nagy számban vettek részt a versenyen a Kanizsa Sörgyár SE teniszezői is.

A két csoportban körmérkőzés keretében mérték össze tudásukat, majd a csoportok első két helyezettjei jutottak a legjobb négybe, a több versenyző vigaszágon folytatta tovább a versenyzést.

A négyes döntőbe Máthé Gábor (Tatár TC, Debrecen) siketlimpiai bajnok, Höffstadter Lajos (Kanizsa Sörgyár SE), Varkoly Gábor (HOKA SE, Budapest) és Horváth István (Kanizsa Sörgyár SE) került.

Döntőt Máthé Gábor és Höffstadter Lajos játszotta, és siketlimpiai bajnokunk meggyőző fölénnyel 6:1 6:1 arányban meg is nyert, mellyel országos bajnokságot is nyert.

Harmadik helyért kiélezett küzdelem folyt Horváth István és Varkoly Gábor között, melyet a Kanizsa Sörgyár SE versenyzője 6:4 6:4 arányban nyert meg.

A verseny végeredménye:
  1. Országos bajnok, aranyérmes: Máthé Gábor (Tatár TC, Debrecen)
  2. Ezüstérmes: Hoffstadter Lajos (Kanizsa Sörgyár SE)
  3. Bronzérmes: Horváth István (Kanizsa Sörgyár SE)
  4. Varkoly Gábor (H.O.K.A SE, Budapest)
  5. Vigaszágon győztes: Jakab Árpád (BSHE, Budapest)
Az országos tenisz bajnokság jól szolgálta a tenisz népszerűsítését, a válogatott játékosok újabb lehetőséget kaptak színvonalas versenyen való indulásra és játékra, valamint lassan-lassan a fedett pályás idényre való felkészülésre.

2015. szeptember 5.

Horváth István
tenisz szakág vezetője
Tags: