Kihelyezett elnökségi ülés Brüsszelben

Kósa Ádám Európai Parlamenti képviselő meghívására – melyet ezúton is köszönök az utazó csoport nevében – az MHSSZ elnöksége Brüsszelbe utazott.

A meghívás legfőbb célja az volt, hogy jobban megismerhessük Kósa Ádám munkáját és az EP-ről, annak működéséről is több információt kaphassunk.

Az elnökség minden tagja részt vett a brüsszeli utazáson, ezért megragadtuk az alkalmat arra, hogy kihelyezett elnökségi ülést tartsunk az Európai Parlamentben. Kérésünkre Kósa Ádám készségesen segített és térítésmentesen felajánlott egy termet az ülés lebonyolítására.

Itthon gondos előkészítés után – az előterjesztéseket e-mail útján még itthon megvitattuk – a szokásos 4-6 órás elnökségi ülést Brüsszelben sikerült mintegy másfél óra alatt megtartani.

Az október 8-án megtartott ülést részvételével megtisztelte Kósa Ádám EP képviselő is. „Felmentő seregként” hozott két jelnyelvi tolmácsot is, Hargitai-Boros Katát és Demeter-Szabó Ildikót, akik a csoportunkkal kiutazó jelnyelvi tolmácsot, Horváth Zsófiát segítették ki.

foto 12

Az ülésen többek között döntést hoztunk az új szakágvezetői pályázat kiírásáról, a rossz emlékű logó helyett új és modernebb logóra lenne szükség, ezért az új logóra pályázat kiírása mellett is döntöttünk. Elfogadtuk a labdarúgó válogatott siketlimpiai selejtezőn való részvételét, ezzel együtt az előnevezés beadását is. November 19-29. között kerül sorra a Futsal EB, melyen női és férfi csapatunk fog részt venni. Az MHSSZ vezetősége úgy döntött, hogy összesen 1,3 millió Ft-tal támogatja a részvételt, így 2014-ben a labdarúgás és a futsal szakág az MHSSZ segítségével összesen 4 millió Ft támogatást kapott. Végül a műhelytámogatás felosztásáról is döntött az elnökség, részleteket a honlapunkon lévő határozatok tárában is el lehet olvasni.

Ismételten megköszönjük a lehetőséget, hogy hasonlóan a Magyar Paralimpiai Bizottsághoz, másodikként tarthattunk kihelyezett elnökségi ülést az Európai Parlamentben.

Nyírő Zsolt

ügyvezető elnök

foto 15          foto 13