Kedves Tagszervezetek!

A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége 2013. november 22-i rendkívüli közgyűlése úgy határozott, ki kell írni a tisztújító közgyűlést. A 2013. december 5-i elnökségi ülésen, az Alapszabálynak megfelelően az elnökség határozott a tisztújító közgyűlés összehívásáról, elnökségi határozatban megfogalmazva.

Az MHSSZ 2013. december 21-én megtartotta a tisztújító közgyűlését, 19 tagszervezet volt jelen, az MHSSZ tagszervezeteinek több mint a fele. A tisztújító közgyűlésen megválasztották az új elnökséget és az új Felügyelő Bizottságot. A közgyűlés összehívása, levezetése, a választás lebonyolítása szabályos volt. A jegyzőkönyv elkészült, folyamatban van a bírósági ügyintézés is.

A 2014. január 18-ára tervezett közgyűlést elnökségi határozat nélkül hívták össze, így nem érvényes, semmis.

Azokat a tagszervezeteket, akik megtisztelték a 2013. december 21-i közgyűlést képviselőik útján, arra kérjük, hogy a 2014. január 18-ára szóló meghívót tekintsék semmisnek. Amennyiben mégis részt vesznek a január 18-i összejövetelen, saját maguknak fognak ellent mondani.

Azokat a tagszervezeteket, akik nem tudtak vagy nem akartak elmenni a 2013. december 21-i közgyűlésre, szintén arra kérjük, hogy a 2014. január 18-ára szóló meghívót tekintsék semmisnek, mivel semmilyen közgyűlési vagy elnökségi határozat nem született erről az időpontról.

Jelen pillanatban a legfontosabb, hogy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége új elnöksége minél előbb megkezdhesse az érdemi munkát, ehhez azonban meg kell történnie a szabályos átadás-átvételnek, ezért arra kérjük az MHSSZ eddigi ügyvezető elnökét és elnökségét, hogy a magyar hallássérültek sportjának egysége és folyamatos működése érdekében készítsék elő megfelelően az átadás-átvételi folyamatot is.

Kedves Tagszervezetek, a hallássérültek sportjának képviseletében senkinek nem lehet a célja a széthúzás, a párhuzamos elnökség megválasztása, a folyamatoknak esetleges jogi útra való terelése. Minden perc számít, és most tényleg olyan elnökség dolgozik, amelyet a tagszervezetek döntő többsége választott meg, olyan tagszervezetek, amelyek a magyar hallássérült sportolók többségét képviselik, olyan elnökség dolgozik, amelyben valóban maguk az érintettek képviselik a hallássérültek sportját.

Kérjük a Tagszervezeteket, tartsák tiszteletben a decemberi közgyűlést és annak a határozatait, eredményeit a magyar siket és nagyothalló sportolók érdekében.

Az új elnökség természetesen törekszik a tagszervezetekkel való folyamatos párbeszédre, minden olyan tagszervezetnek helye van az MHSSZ-en belül, amely felkarolja a hallássérült sportolókat és ténylegesen képviseli az érdekeiket.

Tájékoztatjuk a Tagszervezeteket, kik lettek a tisztújító közgyűlés által megválasztott elnökség és felügyelő bizottság tagjai:

  • Elnök: dr. Tapolczai Gergely
  • Ügyvezető elnök: Nyírő Zsolt
  • Nemzetközi alelnök: Hérincs Róbert
  • Elnökségi tagok: Horváth István, Kárpáti Árpád, Turc Cézár és Szűcs Helga
  • Felügyelő Bizottság: Fenyves Tamás elnök, Seres-Kormány Anita és Turóczy Erika tagok

További sikeres szakmai együttműködés reményében kívánunk sikerekben és eredményekben gazdag új évet mindenkinek!

Add a Comment