Ezüstérem a IV. ELTE-BEAC Kupán

Első ízben rendeztek a férfiak számára is tornát az ELTE kupán, ahol a hallássérültek válogatottja is részt vett. Ez a csapat azonos az MHSSZ válogatottjával, akik novemberben részt fognak venni az EDSO által szervezett Európa-bajnokságon. 

Négy csapat vett részt: Hallássérültek Válogatottja, BME FC, Dunakeszi Kinizsi U20, ELTE.

Eredmények:

BME FC – Dunakesz Kinizsi U20 8-0

ELTE – Hallássérültek Válogatottja 7-3

Az ELTE ezen a mérkőzésen végig jobb volt, 5 góllal is vezettek, de a siketek válogatottja nem adta fel, tovább küzdött és még két gólt szereztek, később kiderült, hogy ez a két gól nagyon sokat számított a végelszámolásban!

BME FC – Hallássérültek Válogatottja 6-3

A torna legerősebb csapata, a BME FC fölényes győzelmet várt a Hallássérültek Válogatottja ellen, de meglepetésre nagyon jól játszottak a mieink, szorosabbá tették a meccset.

ELTE – Dunakeszi Kinizsi U20 1-5

BME FC – ELTE 7-3

Hallássérültek Válogatottja – Dunakeszi Kinizsi U20 7-4

A torna utolsó mérkőzésén a mienk tudták, hogy 3 gólos győzelemre lenne szükséges a 2. hely megszerzéséhez, ennek tudatában játszottak. A vezetést gyorsan megszerezték, ezután kiegyenlített küzdelem volt, úgy látszott, hogy nincs sok esély a 2. hely megszerzéséhez. A véghajrában a hallássérültek még két gólt tudtak lőni az ellenfelüknek, úgy, hogy a legvégén a Dunakesziek még a kapusukat is lehozták, hogy gólt lőjenek, erre kaptak 2 gólt. Ez azt jelentette, hogy a hallássérültek válogatottja megszerezte a 2. helyezést!

Végeredmény:

1. BME 9 pont

2. Hallássérültek Válogatottja 3 pont (13-17)

3. ELTE 3 pont (11-15)

4. Dunakeszi Kinizsi U20 3 pont (9-16)

A torna legjobb kapusa megérdemelten Borna Gábor lett (képünkön)

A tornáról részletesen itt lehet olvasni: IV. ELTE-BEAC Kupa

Borna

 Borna Gábor (balra) átveszi a torna legjobb kapusának járó díjat

Tags: