Indul a szófiai Judo EB

Május 4-7 között Szófiában kerül megrendezésre a 3. Siket Judo Európa-bajnokság, amelyen három sportolónk is képviseli hazánkat. Krizonics Ádám a 66 kg-os, Ötvös Patrik a 81 kg-os, Filákovity Martin a 90 kg-os kategóriában indul.

A csapat a mai napon indult el a verseny helyszínére Papp Zoltán szakágvezető kíséretében, ezzel kapcsolatban kérdeztük őket a felkészülésről és a versenyről.

Ötvös Patrik: Remekül és legfőképpen jókedvűen zajlott a felkészülésünk, az elsődleges feladat a formaidőzítés és állóképesség javítása, valamint a sérülés elkerülése volt. Különösebb céljaim nincsenek az EB-vel kapcsolatban, szeretnék minél jobban szerepelni, és utólag nem megbánni semmit. Persze egy érem jó lenne, és minél fényesebb, annál jobb.

Filákovity Martin is hasonló módon készült az EB-re, neki azonban egyértelműen a dobogós helyezés megszerzése a cél.

Filákovity Martin: Az 1-5. helyre már büszke lennék, de nyilván a dobogós helyezés a cél, nagyon büszke lennék, ha ezt sikerülne elérni. Megbeszéltük a menetrendet, megkaptam az ellenfelek névsorát, felkészültem fizikailag és mentálisan is a versenyre.

Sportolóinknak fiatal koruk miatt nem csak a sportra, hanem tanulmányaikra is figyelni kell, különösen a tanév végének közeledte miatt, ez inkább Patriknak okozott gondot.

Ötvös Patrik: Ebben az egyetemi félévben nagyon nehezen tudom összeegyeztetni a sportot és a tanulást az egyetemi órarendem miatt, de a lehető legtöbb alkalommal próbálok megjelenni az edzéseken és elvégezni a szükséges munkát. Fontos megjegyezni, hogy számomra a tanulás előrébb van a rangsorban, mint a sport, hiszen később nagy szükségem lesz rá, hogy legyen egy végzettségem, amivel el tudok helyezkedni egy munkahelyen.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

Ötvös Patrik, Papp Zoltán, Filákovity Martin, Krizonics Ádám