III. Magyar Siketsport Napja

Kedves Sportolók, Sportbarátok, Edzők, Szakemberek, Sorstársak!

Ma ünnepeljük a Magyar Siketsport Napját, már 3. alkalommal. Három évvel ezelőtt fogadta el a Parlament Országgyűlési Határozatban, hogy minden év június 2-a a Magyar Siketsport Napja. Több, mint egy évszázada ezen a napon alakult meg a Siketek Sportklubja, 1912-ben. Erre emlékezve ünnepeljük a Magyar Siketsport Napját minden év június 2-án.

Ebben az évben a koronavírus sok mindent megváltoztatott, felülírt… Idén 14 nemzetközi versenyen terveztünk részt venni, Európa-bajnokságokon, Világbajnokságokon, Európa Kupán. Ezek közül 6 versenyt már töröltek, a többi versenyről még nincs információnk, illetve várjuk a frissebb híreket, vagy elhalasztották. Talán az év második felében megtartják az akkorra tervezett versenyeket, de erről sincs még pontos információnk.

A Magyar Siketsport Napja alkalmából szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége elnöksége úgy döntött, létrehoz 2 díjat, amit a mai naptól kezdve minden évben fog adományozni. Az egyik díjat azok az edzők fogják kapni, akik felkészítik a siket sportolókat, eredményeket érnek el, a másik díjat pedig az eredményes sportolók fogják kapni.

Az első díj neve: Vasák Iván-díj. Vasák Iván éveken, évtizedeken át siket gyermekek százait tanított meg úszni, vízilabdázni, eredményes is volt a tanítványai által.

A sportolói díj neve: Kollár László-díj. A magyar siket sportolók legeredményesebbje, 12 siketlimpiai aranyat szerzett úszásban és vízilabdában.

A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége évente 3 alkalommal adhatja át a díjakat: közgyűlésen vagy a Magyar Siketsport Napján vagy a siketlimpiai csapat eskütételén az arra érdemes sportolóknak vagy edzőknek.

Fogadják szeretettel ezt a hírt. Remélem, ezután méltón meg tudjuk ünnepelni sportolóinka, edzőinket is.

Ez az év már ilyen felemásra sikeredett, de a sportolóink, edzőink folytatják a munkát, otthoni edzéssel, egyéni tervek alapján. Hiszen jövőre, 2021-ben lesz a következő Nyári Siketlimpia.

Az élet nem áll meg, a munka folytatódik, a sportolóink teljes erővel készülnek. Erőt, egészséget, kitartást kívánunk sportolóinknak, szakembereinknek.

Hajrá magyarok! Hajra magyar siketsport!

És nem utolsósorban fogadják szeretettel a következő videós összeállításunkat: a 2019. év nagyobb eseményeiről készült rövid összefoglalót.

Ne felejtsük el, hogy a magyar siketsport volt, van és lesz is!


https://www.facebook.com/magyarsiketek.sportszovetsege/videos/252639895985651/