Gál Nikolett Európa-bajnok!

Gál Nikolettt magabiztos versenyzéssel lett Európa-bajnok 100 méteres gátfutásban. A DVTK sportolója 14.54 mp-es Európa-csúcsot futott a döntőben a lengyelországi Szczecinben megrendezett Siket Atlétika Európa-Bajnokságon.

Niki így nyilatkozott a döntő után:

„Nagyon izgatottan vártam ezt a napot. A 100 méteres gátfutással kezdtem. Már a bemelegítésnél úgy éreztem hogy mindenképp boldogan fogok lejönni a pályáról, így is lett. Nagyon magabiztosnak éreztem magam mind a bemelegítés mind a gátfutás közben egészen a célig. Igyekeztem a legjobbat nyújtani. Egyéni csúcs sem volt messze, emiatt kicsit csalódott is vagyok, de alapvetően tényleg nincs okom szomorkodni, örülök hogy megélhettem az első helyet is végre.
100m elődöntőben már felszabadultan álltam a rajthoz és 13 másodperc alatt szerettem volna futni valamint továbbjutni és ez sikerült is, de éreztem,  hogy még több van bennem főleg a végén, így a 100m döntőben nem volt más feladatom mint hogy  beleadjak apait-anyait a futásba, és elégedetten zárjam a napot. Így is lett, mert jobb időt futottam. Pozitív, öröm nap volt számomra, és remélem a további versenyszámokban is hasonlóan szép eredményeket tudok elérni!”

A győztes döntő után 50 perccel Niki már a 100 méteres síkfutás előfutamában volt érdekelt. Itt ötödikként jutott a döntőbe, ahol végül hatodik helyen zárt.

Edzője, Majkut Gergely így nyilatkozott az elmúlt időszakról és a versenyről:

„Úgy gondolom kint vagyunk a hosszú hullámvölgyből! A közel tíz év alatt, mióta Nikivel dolgozunk, most éreztem a leginkább koncentráltnak a versenyen. Már a bemelegítésnél látszott rajta, hogy határozott, de mégsem elbizakodott, nagyon akar, de közben mégis laza tud maradni. Ezek azok a dolgok, amik kellenek a jó versenyzéshez.
Egy jó rajt után szerencsére a gátat nagyobb hiba nélkül, jó ritmusban tudta végigfutni, közel az egyéni csúcsához, ami így győzelmet jelentett. Az Európa-bajnoki- és az U20-as Európa-csúcs már csak hab a tortán!
A gát után nem sokkal 100 méter síkon futott óriási egyéni csúcsot szembeszélben és jutott az esti döntőbe, ahol sikerült újabb egyéni rekordot elérni, amivel a 6.helyen zárt ezen a távon.
A jó mozgás, az egyéni csúcsok mindenképp biztatóak a verseny további részére nézve! Megyünk tovább, csütörtökön folytatjuk!”

A győztes futás és a ceremónia videója itt látható:

Sportolóinknak a mai nap pihenőnap, legközelebb augusztus 24-én, csütörtökön állnak rajthoz.

További sikeres versenyzést kívánunk Nikinek és Miklósnak!